Kaşık Maması Bölüm 1

     Ek gıdaya başlayınca konularımızdan biride "kaşık mamaları" oldu. Hangi marka almalı, evde mi yapmalı, anne sütümü kullanmalı ve daha birçok soru...

Bunun için küçük bir anket yaptım "Şubat Mart 2013 Anneleriyle" en çok tercih ettikleri kaşık mamasını sordum ve tabi bir de neden tercih ettiklerini. Annelerin çoğu "Aptamil" tercih ediyor. 2. sırada evde yapılan kaşık mamaları ve 3. sırada "Bebelac" bulunuyor.

Peki Neden Aptamil ?

     Tabi başta marka bilinirliği geliyor, reklamlar, ürünün sağlık onayları, rafta diziliş sırası bile anneler için çok önemli. Doğrusunu söyleyecek olursak benimde ilk tercihim "Aptamil" olmuştu. Kardeşimin bebekliğinden biliyordum "Aptamili" doktorlar o zamanlar da reçete ederlerdi, Türkiye'de çok yaygın olmadığı için Annem yurt dışından bile getiriyordu. Yani hijyeni ve bebeğe faydası bakımından güvenim sonsuz diyebilirim. Bebelac ve diğer markalara bakacak olursak, pazarlama faaliyetlerinin ve anneler ile iletişim ağlarının zayıf olduğunu düşünüyorum. Belki annelere gönderilecek numuneler yada bilgilendirme seminerleri bu durumu düzeltebilir ve diğer kaşık mamalarına bakışı değiştirebilir.

2. Sırada Evde Yapılan Kaşık Mamaları;

     Henüz evde kaşık maması yapmayı denemedim, internette bir sürü tarif var bunun için, belkide en sağlıklısı ve güvenlisi bu, bir çok anne bunu da tercih ediyor. 

İşte size kaşık maması tarifi ;Meyveli Pirinç Unlu Kaşık Maması

      Şimdi bir çok anne pirinç unu ile  mama yapmak istemeyebilir, pirinçte yüksek oranda şeker bulunur ve bebeğine de pek faydası olmayacağını düşünülebilir. 

Ama araştırmalarıma göre; Pirinç demir içeriği yüksek olan bir tahıl ve özellikle demir eksikliği olan bebekler için tercih edilen ilk ek gıda. Beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç kullanabilirsiniz. Pirinci robottan geçirerek kendi pirinç ununuzu hazırlayabilirsiniz. ( büyük marketlerde bulunuyor)

     Bu tarif için isterseniz su yada devam sütü kullanabilirsiniz. ( ben devam sütünü tercih ederim) Tabi eğer bebeğinizde inek sütü alerjisi yoksa 8. aydan sonra inek sütü'de kullanılabilir.

50 ml sıvı ( su/devam sütü/inet sütü) 1 tepeleme tatlı kaşığı pirinç unu, bir çay kaşığı saf tereyağı  ( zeytin yağı nasıl isterseniz) tatlandırmak için mevsimine göre armut/kayısı/elma rendesi kullanabilirsiniz. Bazen meyve yerine pekmez, bebeğinizin ayına göre de, içine robotta çekilmiş fındık yada ceviz ekleyebilirsiniz. Kıvamını ve yoğunluğunu bebeğinizin yiyeceği ölçüde ayarlayabilirsiniz.

Tüm malzemeleri kaynayınyaca kadar pişip, en son kapamadan önce tereyağını ekleyebilirsiniz.

Belki bir çok anne neden tereyağı yada zeytin yağı kullandığımı merak edecek, ek gıdaya başlayınca bebeğinizdeki ilk sorun kabızlık olacak, bebeğin bu katı gıdaya alışması biraz zaman alıyor bunun için ona yardımcı olmak gerekiyor.

Yatmadan önce verilecek kaşık maması bebeğinizin deliksiz bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır. Unutmayın ki bebeklerin gece uykuları bölünmeden uyumaları büyümelerine daha çok yardımcı olmaktadır.

Kaşık mamaları ile ilgili diğer sorularınız için ; Milupa Anne Bebek Klübü yada Bebelac Mutlu Bebek Hattını arayabilirsiniz.




Bol kaşık mamalı iştahlı günleriniz olsun...


Not : Ankete katılan tüm "Şubat Mart 2013" Annelerine çok teşekkürler.

Bu Yazı Dikkatinizi Çekebilir;

Ek Gıda'ya başlangıç 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Annesinin Prensi by GeCe