Emzirirken Meme Bakımı Nasıl Olmalı

Emzirme sırasında acı çekmemek ve bebeğimizi sağlıklı emzirmek için meme bakımı çok önemli. 

Bakım için neler yapmalı ;

* Doğumdan bir kaç ay önce göğüs kremi kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu ileride olabilecek yaraları büyük çapta engeller. Ancak dikkat 7. aydan sonra göğüs ucuna çok fazla masaj yapılarak krem sürülmemeli aksi takdirde erken doğuma sebep olabilir.


* Bebeğinizin memeyi doğru tuttuğundan emin olun cuk cuk diye çıkan bir ses varsa
bebeğiniz hava yutuyor ve doğru şekilde memeyi kavramıyor demektir, bebeğiniz sadece memenin başını değil kahve rengi olan (aerola) kısmı da mutlaka ağzına almasını sağlayın.

* Göğsünüzü emzirmeden önce kaynatılmış soğutulmuş su ile temizleyin, ilk zamanlarda bunun içine biraz karbonat bile ekleyebilirsiniz böylelikle bebeğinizin ağzında oluşabilecek pamukçukları önlemiş olursunuz.

* Sürekli aynı memeyi vermeyin, her emzirdiğiniz de göğsünüzü değiştirin.

*Emzirme işlemi bittikten sonra mutlaka krem kullanın (ben Lansinoh göğüs kreminden çok memnun kalmıştım uzun sürede devam ettim.) Kremin göğsünüzde kalmasından ve bebeğin öyle emmesinden korkmayın, Lansinoh göğüs kremi lanolin denilen bir yağ içerir bu yağ koyun yününden elde edilir, bebeğinizin ağzına azcık bulaşması sorun olmaz yani.

* Göğüs kalkanı temin edin, kremden sonra kalkan kullanmanız göğsünüzü nemli tutacak ve kremi emmesini kuvvetlendirecektir.

*Emzirmeden önce göğsünüzü hafifçe sıkıp sütünüzle ıslatın.

*Bebeğinizi çeşitli tekniklerle emzirebilirsiniz,


*Emzirirken annenin konforu da çok önemli ilerde yaşanacak muhtemel sırt ağrılarını yarıya indirmek için emzirme yastığı edinin.

*Dışarı çıktığınızda emzirmekten çekinmeyin, bebeğinizi emzirme önlüğü temin ederek her yerde rahatlıkla emzirebilirsiniz. Çantamda mutlaka emzirme önlüğüm oluyor bebeğim dışarı çıktığımızda her yerde kolaylıkla emziriyorum. 

Sütünüzün Şelale gibi olduğu günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Annesinin Prensi by GeCe