Bebeğimi Nasıl Giydirmeliyim ?

       Biz annelerin en büyük sıkıntısıdır, bebeğim üşüyor mu, bir kat daha mı giydirsem, elleri buz gibi olmuş kesin üşüyordur, bide buna etraftan sesler eklenir, ince değil mi o, bak ayakları da buz gibi v.s.
     Bebeğimizi lahana gibi üst üste giydirmemize gerek yok, aşırı giydirdiğimizde bebeğin ısı dengesini bozarız. Bebeğimizin üşüyüp üşemediğini anlamak için ellerine yada ayaklarının sıcaklığına bakmamız doğru değil, bebeklerin elleri ve ayakları vücutlarına göre daha soğuktur bunun nedeni henüz dolaşım sisteminin olgunlaşmamış olmasıdır. Bebeğinizin
vücut ısısını kontrol etmek için her zaman elinizin tersiyle ensesini ve giysinin altında kalan diğer bölgelerini kontrol etmeniz yeterli. Her türlü hava şartında bebeğinizin ısıtılması gereken tek yeri başıdır, günümüzde bir çok bebek saçsız doğar ve başı örtülmez ise ısı kaybına neden olur. Kışın şapka ve yazın da kasketli şapka takmayı ihmal etmeyin.

    Bebeğiniz hapşırdığın da üşüdüğünü düşünmeyin, güneşe tepki veriyor olabilir (bizler gibi) yada burnunu temizliyor olabilir. 
       Özellikle yaz aylarında pamuklu kıyafetler tercih edilmeli sentetik kumaşlı kıyafetlerden kaçınmalı, güneşten de korumalıyız.

Unutmayın bebeğiniz üşüdüğü zaman nefes alma hızı artar ve huzursuz olur. Bebeğinize kulak verin.

Not: Bu öğrenimlerim Esra Ertuğrul Bebeğim Geliyor Doğum Sonrası Destek eğitimlerinden.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Annesinin Prensi by GeCe